ضرورت ارتقای عملکرد ۴۸ خانه محیط زیست منطقه ۲۰
به گزارش راگا پرس؛ رضا شنگی شهردار منطقه در جلسه نظارت ستادی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران که با حضور محمد صابر باغخانی پور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شهرداران نواحی و مدیران ارشد این منطقه برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت شهدای اقتدار گفت: تلاش کنیم از این دوران درس بگیریم. این جنگ به ما نشان داد می بایست قبل از هر فعالیتی پیش بینی های لازم برای مواقع بحرانی انجام شود.
وی نگاه راهبردی را برای رفع مشکلات و چالش ها بسیار مهم برشمرد و افزود: شهر نیازمند نگاه تحولی است و می بایست بر این اساس برنامه ریزی شود.
شنگی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست می بایست پیش بینی های لازم با دقت و سرعت عمل انجام شود، ادامه داد: در حال حاضر محیط زیست درصدر اولویت ها قرار گرفته است و می بایست هماهنگی لازم با اداره کل محیط زیست شهرداری تهران برای اجرای تمامی پروژهای شهری انجام شود.
وی با اشاره به فعالیت ۴۸ خانه محیط زیست این منطقه اظهار داشت: خانه های محیط زیست ظرفیت های بسیار خوبی هستند و می بایست اقدامات با کیفیت در آنها انجام شود.
شهردار منطقه ۲۰ ضمن تقدیر از نگاه ویژه حوزه محیط زیست به این منطقه اضافه کرد: تلاش می کنیم فعالیت های شهری و کلان پروژه ها به خوبی اجرا شود تا شهروندان این منطقه که مزین به بارگاه مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) است از آن ها بهره مند شوند.
محمد صابر باغخانی پور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به برخی اقدامات این اداره کل، گفت: اولویت دارترین پروژه اداره کل محیط زیست توسعه انرژی های خورشیدی است.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته ۲ مگاوات برق از پنل های خورشیدی تامین می شد گفت: با برنامه ریزی های انجام شده بر اساس بودجه ابلاغی شهرداری تهران مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شد که پیش بینی می شود در سال جاری تولید ۳۰ مگاوات برق را داشته باشیم.
باغخانی پور با اشاره به اینکه ما متولی اصلاح الگوی مصرف هستیم، تاکید کرد: ضروری است با همکاری نواحی این منطقه اراضی و ساختمان های مناسب برای نصب پنل های خورشیدی معرفی شود تا در شرایطی که با خاموشی ها مواجه هستیم بتوانیم از برق تولیدی این نیروگاه ها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای اصلاح الگوی مصرف در ساختمان های این منطقه اظهار داشت: از ۴۵ ساختمان این منطقه، در ۱۸ ساختمان اصلاح الگوی مصرف انجام شده است که می بایست در راستای رفع ناترازی مصرف برق به زودی در سایر ساختمان ها نیز این مهم اجرائی شود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه اساس و بنیان محیط زیست اصلاح الگوی مصرف است، افزود: سال گذشته ۱۰۰۰ خانه محیط زیست در شهر تهران افتتاح شد و در سال جاری اولویت ما توسعه کیفی این خانه ها با تاکید بر اجرای فعالیت های آموزشی کیفی به ویژه آموزش اصلاح الگوی مصرف انرژی است.
باغخانی پور مهم ترین برنامه های این اداره کل را اجرای طرح «پرچمداری محیط زیست» اشاره کرد که طی آن الگوهای برتر محیط زیستی هر منطقه شناسائی و معرفی می شود و منطقه ۲۰ به واسطه قدمت تاریخی شهرری، پرچمدار محیط زیست و تاریخ شده است.
وی با بیان اینکه اقدامات شهردار منطقه به واسطه پیگیری مسائل محیط زیستی قابل تحسین است گفت: امسال اولین دهکده محیط زیستی تهران در منطقه ۲۰ افتتاح خواهد شد که یک محیط اجتماعی، تفریحی با زیرساخت های محیط زیستی است. این مجموعه با وسعت ۳۵ هکتار در چند فاز با کاربری های آموزشی، گردشگری، مسیرهای دوچرخه سواری، فضای سبز، تصفیه خانه و احداث نیروگاه خورشیدی در حال اجرا است و پیش بینی می شود فاز اول پروژه در پائیز سال جاری افتتاح شود.
باغخانی پور با اشاره به کاهش آلاینده ها اضافه کرد: در سطح شهر تهران ۸۰۰ هزار واحد صنفی خدماتی وجود دارد که حدود ۸۰ هزار واحد آلاینده هستند و تاکنون ۶ هزار واحد شناسائی شده است و در این منطقه نیز شناسائی مراکز آلاینده حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر شناسائی اثرات محیط زیستی احداث پروژه ها افزود: به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی می بایست تاثیرات آنها بر محیط زیست قبل از اجرای پروژه ها مورد توجه قرار گیرد.
باغخانی پور با اشاره به اقدامات خوب مدیریت شهری در مدیریت مصرف آب، ادامه داد: میزان آب خروجی از سطح شهر تهران سالانه ۴۰۰ میلیون مترمکعب است و بیش از ۹۰ درصد آبیاری ها در سطح شهر تهران از منابع زیرزمینی تامین می شود و در همین راستا مدیریت جدی در مصرف آب ضروری است.
ابراهیم کوه نژاد معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۲۰ گفت: در سال ۱۴۰۳ اعتبار اختصاص یافته این منطقه ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود و ۹ موضوع برای اقدامات محیط زیستی تعیین شد و در سال ۱۴۰۴ نیر با اختصاص ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، ۹ موضوع محیط زیستی پیش بینی شده است.
وی گفت: در سال گذشته ۴۸ خانه محیط زیست در سطح منطقه راه اندازی شد و با احداث یک نیروگاه خورشیدی در سال جاری با ظرفیت ۲۰ کیلووات میزات تولید برق از انرژی خورشیدی به بیش از ۷۰ کیلووات خواهد رسید.
کوه نژاد افزود: در راستای ممیزی انرژی ساختمان، در سال گذشته ۱۶ ساختمان تحت تملک شهرداری منطقه، مورد ممیزی انرژی قرار گرفت و گواهینامه مدیریت سبز ۴ ساختمان اخذ شد و در سال جاری نیز دو ساختمان تحت ممیزی انرژی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: اخذ گواهینامه معاینه فنی موتورخانه در ۳۲ ساختمان، اجرای ممیزی نظام یکپارچه مدیریت محیط زیست ایزو ۱۴۰۰۱، پروژه سایت لک لک ها (پرنده نگری)، طراحی پارک موزه انرژی، مطالعه طراحی و احداث تصفیه خانه مخزن صالح آباد و احداث دهکده محیط زیستی در این منطقه در دست اقدام است.
این گزارش حاکی است در نظارت ستادی اداره کل محیط زیست، کانال سرخه حصار، دامداری ها و تخلیه نخاله های غیر مجاز در جاده امین آباد، کوه بی بی شهربانو، سایت لک لک ها و خانه محیط زیست سرای محله سرتخت با حضور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و هیئت همراه، ابراهیم کوه نژاد معاون خدمات شهری و محیط زیست و محمدرضا حق پرست رئیس اداره محیط زیست و توسعه پایدار منطقه مورد بازدید قرار گرفت.
انتهای پیام/